kommentar sen igår...

Jag kom igenom hela programmet, HIGH FIVE på den :)
 
Olgis vart lite seg igår men jag är ändå nöjd... mitt mål var att just göra alla moment! Va kul att ha en Riktig domare med och vi fick även chans att sitta ned efteråt och ställa frågor... intressant att höra hur han tänker och vad han bedömer på!
Att jag liksom fick nerdrag på linförigheten för att jag vid "vänd helt om" gick i en båge istället för att vända helt om hade jag ingen koll på innan... Han gav också flera andra tips, jättekul att höra :)
 
Tänkte gå igenom moment för moment
 
Platsläggning - gick super, FÖRUTOM att hon inte la sig ner frånbörjan. fick ställa mig framför och lägga henne, därav en 6a.
Tandvisning . No probbs
Linförighet - 7a, kommentarna blev: Sitter snett, varierande position, vid sväng, extra kommando. jag behöver helt enkelt öva på att gå, det är en slutsats :) behöver träna starter, därför jag vid varierande position för hon hamnade liksom efter mig. Sitter snett, ja bara att fortsätta öva på!
Läggande - 0 p :( la sig inte helt enkelt. varför? Hon hängde inte med mig i starten från början, blev inge bra. Måste öva starter...
Inkallning - 10p, inga probbs
ställande - 6a, Kommentarer: framföring, extra kommando, många steg. Samm som på läggandet, hon hängde inte med mig från starten... Måste TRÄNA !!!
Apportering: 5a, fan, hon höll den juh.... MEN hon nosa på den från början... antagligen lite får lång tid ;)
Hopp över hinder - 8a, stod på rätt långt avständ. skall nog korta ner det lite för att safa lite till nästa gång. sprang med nosen i slutet på väg mot mig...
helhet - 8,5 - kommentar: plockar på hund. JA det gör jag, men det e ju för att ja e livrädd att hon skall skälla ut domaren haha, springa iväg och leka el likande men hon skötte sig exemplarsikt igår :)
 
 

Träningstävlade idag!


Träningsintervaller i skogen

Yepp, på morgonens promenad i skogen med massa sol passade jag på lite :)
Gömde en pinne i handen, kommenderade Fot och körde helt enkelt lite 5-10 m intervaller.
När hon klarat av det slängde jag iväg pinnen och hon sprang så glatt och hämta och gick stolt och bar på den tills d va dags igen :)

Slutsats
I skogen fanns mycket störningar, ekorrar framförallt :) det gick jättebra men behöver träna mer på kontakt, framförallt ute. Tror hon verkligen gillade belöningen med en helt vanlig pinne :) kul avbrott på promenixen, även för mig :)


Platsläggning idag :)


Träningsträningstävling idag

Halloj! 
 
Va på Attila idag för att träna lite inför träningstävlingen på måndag. Jag och A-K körde med varann och det gick ganska bra...
På senaste kursen fick vi en mall jag tänkte börja med att skriva i.
 
Datum 25 april kl 17, tränat med A-K och Dutch
 
Ville träna vad: Köra LK 1 tävlingsmässigt 1 gång
Resultat:
Platsen - inget att kommentera - jättebra.3 hundar låg och jag lämnade henne typ 7 m.
Linförighet - hängde med runt hela momentet men inte hela tiden med full fokus på mig :(
Läggande - Första gången, stannade självmant efter några meter... märks att ja har tränat detta mycket. Andra försöket kanonbra.
Inkallning - Inga probbs
Ställande - inga probbs
Apportbocken - inga probbs
Hopp över hinder - inga probbs
 
Reflektion
Linförigheten måste jag träna på, början är bra med måste träna typ på att gå i 10 m, uthållighet alltså.
 
Allmänt:
Vart lite seg idag tyckte jag allt men skötte sig ändå utmärkt, inget skall, inget springa iväg! var nöjd efter alla moment så därefter lämnade jag henne i bilen. Nöjd med att jag inte belönade med godis under något moment utan bara lek, måste träna vidare på det :)
 
 
 
Hej hej Katarina, kul att du hittade hit :)
 
 

Hur gick det då?

Hello! 
 
Linförighet/fritt följ - inget alls att klaga på! 
Ordet fot - hon förstår, mycket annat som var intressant igår men nöjd
fjärren - gick inte bra... Hon fattar inte ;) Ska nog vänta till vi kör d momentet på kursen så jag får lite hjälp! 
 
Körde lite apportering istället och hon har blivit sååååå duktig!! Hon gör d med perfektion! Och igår prövade jag även att låta henne hålla apportbocken och hon höll den kvar!!!! Så mycket tack vare min träning m samma moment fast LK2 varianten :) 
 
avslutade med lite agility, slalom och några hop. Hon tycker det är då skoj och har riktigt bra minne för hon kommer faktiskt ihåg hur man gör :) 
 
idag kurs! 

Måndagsträning

Idag äntligen är det träning! Ska ta med klicker och använda den :)
Skall koncentrera mig på:
 
Fot - själva kommandot så det blir lika självklart som "sitt" tex.
Fritt följ - skall bli lika bra som linförigheten
Bakdelskontroll - har hon, men jag skall öva kurverna mer så dem blir perfekta :)
Fjärren - öva ligg till sitt, utan att hon hoppar framåt... detta är svårt
 
och bara för att Olga älskar det skall jag träna lite slalom på agilityplan också...
 
Sätter upp en 4 slalom, hopp, 4 slalom och avlsutar med hopp
 
Hon behöver tänka till men får ändå upp fart...
 
Imorn är det tävlingskurs, längar redan :)
 
 
 
 
 

Utställning och MH

Hallå hallå!
Nu har jag vart dålig på att skriva igen....
Förra helgen var jag på Utställning hos Höglandets Bk i Nässjö. Allting var jättebra ordnat och det roligaste var väl att det va många cockrar med, hela 10 så på en inoff. :)
Vi hamnade på andra plats i öppen klass.
Till nästa gång skall ja se till att ståträna någon gång innan utställningen åtminstonde... ;) nedrans hunden skulle behöva lära sig trava på kommando också. Just nu är det ALL IN på passgång... lite tradigt! Tog hem min cykel från Götet idag, tyvärr var det punka på ett däck givetvis men så fort det e fixat så tänkte ja "travträna" så mycket ja kan... tänker att om hon får mer travmuskler så måste det väl ändå var den gångarten hon väljer mest... eller vad tror ni?

I lgår var det även dags för MH, vilket var himla intressant. Olga skötte sig bra måste jag säga och jag är rätt nöjd. Något som var väldigt missvisande dock tycker jag var leken och jakten som är mycket stor hos Olga... men på testet var så lite intresserad det bara går att vara... tom på jakten, inte klokt! Olga som är typ jakthund ;) men resten av momenten är jag riktigt nöjd med! Spökerna var inte roliga alls enligt Olga, vart högt skall och hon morra och varna på riktigt, hehe. Skottet är ja så glad att hon inte alls reagera på, har aldrig tränat det och vart riktigt positivt överraskad! :)
Imorn är det lydnadsträning på klubben och tisdag äntligen Tävlingskurs!
Nu jäklar skall vi köra igång på riktigt!!!

Utställning på Lördag

Yepp, nu är det nära... Igår var jag hos vår trimtjej som hjälpte Olgis att snygga till sig lite :)
Hon är långt ifrån utställningsvovve men hon blev bra mycket snyggare... Imorn kommer min syster och vi skall föna och borsta och greja och göra henne fin ihop! Även träna lite, för det har jag ju självklart inte gjort... ja e så dum jag vet...

Jag är glad om hon travar runt och visar upp sig och inte bara passtaktar och inte skäller ut domaren... Då är jag nöjd :)

Missar första kurstillfället på tisdag pga jobb i malmö också, riktigt besviken men men...
Jag kommer ikapp dem... hatar ju att vara sämst så får helt enkelt göra det dem andra inte kommer göra (träna sönder) så kommer det gå bra ändå :)

Lovar att lägga upp lite bilder från utställningen på Lördag på oss :)