Jordgubbar

Med grädde, tänk att detta ingår i min nya diet :) (utan socker såklart) underbart gott! Blev totalt en mil idag också... Börjar undra om min hund har damp el liknade, ska berätta mer om d imorn... Godnatt


Kantarell sökning forts.

Det går framåt... varje dag nu har jag gjort steg 1
(nosat på kantarell och godis)
 
Har nu gått vidare till steg 2
vilket innebär att ja lägger ut kantareller på gräsmattan tillsammans med en godisbit...
går toppenbra, så bra att ja tom va tvungen att öva in sitt när hon kom fram till kantarellen också :)
 
vänta bara till om en vecka... Då kommer hon vara tredubbelt så bra, Minst :)
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Håller själv på att vänja mig av med socker, änsålänge är 2 dagar bara gjorda :) detta skall inte bli någon träningsblogg eller dietblogg men det peppar mig lite när jag skriver hur många dagar och eftersom det är min blogg så skriver jag ju faktiskt precis vad jag vill :)
 
 

Kickstart

Igår efter att ja ställt mig på vågen så bestämde jag mig... Nu jävlar.
 
Det blev en kickstart för min kropp och tom Olga vart helt slut...
Vi gick 3 st 5 km promenader. Egentligen var det fakiskt inte meningen utan den första var en vanlig morgonpromme.
På eftermiddagen så kom grannen över och fråga om ja ville hänga med ut tillsammans med hennes hund och det är alltid trevligt att gå tillsammans med dem.
Vid 8 ringde en annan granne och fråga om vi inte skulle hänga på och då följde tom T med så då kunde ju inte ja vara sämre... Så alla prommisar med glatt sällskap :)
 
träningsvärk idag, behöver jag säga det :)
 
Nu har jag ätit lite frukost efter en morgonpromme på ca 4 km. T som är gammal handbollsspelare lyssnar aldrig på mitt gnäll om träningsvärk utan säger alltid, det enda som hjälper är mer träning... Så där fick man den ;)
 
På programmet idag står det att åka in till stan...
Måste handla lite grejer som fattas här hemma och så skall ja klippa klorna på Olga... Ja det är sant, hon e världens snällaste när man gör det men jag VÅGAR verkligen inte göra det själv... hehe

Husägare...

För bara ett årsedan så levde jag ett helt annat liv mot vad jag gör idag...
 
Då bodde man på tredje våningen i ett lägenhetshus, affären låg precis nedanför och det här med att planera måltider mm var det inte så noga med. Hade man lust att gå ut och äta, Ja då gjorde man det... resaurangerna låg bara ett stenkast iväg... Bio, javisst va kul... men vi går dit då 5 min bort!
Kvällspromenaden gick man på shoppinggatan i stan...
 
Mot Nu....
 
Kommer hem från semestern... Närmsta grannarna frågar om vi inte vill vara med och fixa taket... Det behöver ju ändå lite uppfräschning... trädgården ser bedrövlig ut efter en månad hemifrån, pill med det!
Åka och storhandla inne i stan (allt stängt på söndagar i vår by, hehe)
Grannen kommer över och vi går en långpromme i skogen med hundarna....
 
Härlig skildring och stor förändring på bara ett år :)
 
Men jag älskar att bo här och nästa husköp och några år SKA bli en gård.... (har redan börjat övertala här hemma) :) Den behöver inte vara stor, men det hade vart trevligt om det kunde få plats åtminstonde 2 hästar och kanske några fler hundar, hihi
 
Märker själv när jag skriver att jag inte har råd att ha semester längre.... :)

kantarell träningen...

Har återuppstått :)
 
Hittade så mycket smått här hemma nu när jag gick min morgonpromenix... .så nu fick jag blodad tand igen!
Igår köpte jag faktiskt några affären för att bara kunna träna med... Min sambo sucka ;)
 
Han kommer dock tacka mig när hon är utbildad kantarellhund, hehe
 
Jag har backat lite till så jag e kvar på steg 1 tack vare mitt lilla uppehåll (i brist på svamp).
 
Så nu....
 
LUKTA och samtigt säger jag Kantarell och ger godis !!
 
Fortsättning följer....
 
 
 

Kvällen i mollösund

Tim på vår lilla båt :)


Borta, Nejdå.... :)

Man kan tro att jag gått och gömt mig... men det har jag inte... det har bara varit väldigt mycket! Vi är nu hemma i Jönköping igen. Fan va skönt det är att vara hemma... det är riktigt nyttigt att vara borta för man uppskattar allt här hemma så mycket mer då! Gilla gilla på det!

Sista dagarna var vi på tjörn hos min Mormor och Morfar... världens gulligaste pensionärer...

Vi åkte ut med vår lilla motorbåt till mollösund och sov över... Vi skrattade gott åt varann när vi kröp ner i förpiken (det är typ inte alls stort) men vi sov båda, jättegott!

Olgis fick stanna hemma hos Mormor och morfar då hon är livrädd för vågorna och motorljudet på den lilla båte, lillen....

1 vecka kvar på min semester... och det känns faktiskt som jag har mycket att göra!
Allt med trädgård fick jag ett ryck och gjorde igår... så nu är allt rensat och fint igen...

har bestämt att detta skall bli en riktigt hundvecka :)

Lata dagar

Vi ännu utanför kyrkesund, på väg hemåt. Solen strålar men idag är vi lite trötta... Mina kantareller råka åka över bord ner i vattnet så sökträningen står still... Ska till mormor i morfar i helgen här på Tjörn så då får vi plocka nya (alt köpa nya ) lära henne ska jag :)


Middagslagning på klipporna


Klicker

Jag märker att det blivit mycket kommentarer om vilket inlärningssätt som är bäst... Vissa förespråkar Klicker medans andra tycker det räcker med ett "bra" eller "rätt". Jag kan säga redan nu att ja använder mig av båda metoderna. Tycker personligen att Klicker är lite jobbigt... Och enda anledningen varför jag tycker det är för att jag helt enkelt är för dålig på det. Alla som e nybörjare på Klicker borde öva på en människa först! :) kan tyckas töntigt men så nyttigt! Två moment jag har lärt in med Klicker är vår fotposition och kontaktfälten i agilityn. Dessa sitter som sten. Medans mina andra trick är bra inlärda men inte till tusen... Jag tror alla måste hitta sin grej helt enkelt. Och för er som fråga vad Klicker egentligen handlar om så menas det i korta drag att man klickar när hunden gör rätt beteende och sen belönar. Varför man klickar först är för att man då direkt fångar momentet när hunden gör rätt :) först måste man Dock "klicka in" hunden. Lättast är att googla så får man fram massa info :) har du iPhone finns även en app som e bra! Kör hårt :)


Drömmen

Var imorse jag tog på mig mina skor. Gick ur båten och det är så strålande väder det kan bli. Jag går iland och Olga får springa lös... Vi går längs med vattnet på en fin grusad stig och lilla Olga springer upp och ner i vattnet... Hon hämtar pinnar till mig som hon sen vill att ja ska kasta ut... Full fart ut i vattnet!!! Hon älskar det. Varför bor vi inte såhär jämt.....!?


Härlig dag i solen

Jo visst börjar man bli lite brun. Tycker dem Allra flesta klagar på regn... Då är mitt tips att fly till kusten... Här har d inte regnat sen dagen innan min födelsedag 3 juli :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3173607/images/2012/pic_5009d13d9606ee08810003ea.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3173607/images/2012/pic_5009d13d9606ee08810003ea.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3173607/images/2012/pic_5009d13d9606ee08810003ea.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3173607/images/2012/pic_5009d13d9606ee08810003ea.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3173607/images/2012/pic_5009d15ce087c3090f00020b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3173607/images/2012/pic_5009d15ce087c3090f00020b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3173607/images/2012/pic_5009d1a5e087c3473200005d.jpg" class="image">


Vill inte att sommarn ska ta slut....

Nä, och det kommer den tyvärr att göra snart :( iallfall semestern... 2 veckor kvar! Nog pratat om det för nu dock. Haft en liten ofrivillig paus här. Nämligen legat på en ö utan teckning. Haha man e sjukt mobilberoende har ja märkt... Men det är också sjukt skönt att vara utan den. Vädret är vi ju tvungna att lyssna på så vi inte lägger båten på Något dumt ställe och då var det bara att slå på radion istället :) Igår fick vi nys om att det skulle finnas en himla massa kantareller på Ön så efter lite tjat på Tim så gick vi iväg :) hittade kanske 20 st, blir till två mackor iallfall :) Ska sno några av dem och se om ha kan lära min sökhund spåra kantareller istället för bara godisbitar :) Läste på lite igår och steg 1 är att ha en kantarell framme och ge henne godis d Så fort hon doftar på den... Kommer uppdatera hur det går här :) hehe Idag är vi på väg ut till vad ja tycker Bohusläns finaste öar, vasholmarna. Ska ta lite bilder så ska ni få se :)


Livet som båthund

Det är inte lätt att vara en ettochhalftåring pigg liten Cocker på En båt med inte alltför mycket utrymme, framförallt inte om man jämför med vårt hus hemma... Fick lite tips från en annan blogg för längesen som ja även brukar göra hemma. Köttbullespårning :) ja lägger alltså ut små köttbullebitar på både svåra och lätta ställen och har sedan lärt henne "sööökkk" och ojojoj vad det nosas både högt och lågt! Efteråt kan man utan problem säga " gå o lägg dig" och hon sover som en stock :) perfekt här på båten eller hemma!!


Saknar träningen hemma

Läser så mycket hundbloggar och hur mycket alla tränar när alla är lediga... Lite lydnad och sånt är ju inga problem nu men agilityn saknar jag lite... Ska försöka öva lite enkel handling som följa handen i snurrar och runt lyckstolpar mm. Man får vara lite påhittig när man är runt på västkustens hamnar :)


Knähund

Kan man så ska man såklart ligga på, så nära som möjligt. Lilla lilla goshund :)


Träna träna träna

Tänk att det är sån skillnad på vad man tränar in hur fort det går? Jag tycker mig ha använt mig av samma inlärningsmetod varje gång trots det så går d så olika fort. Tränande lite ställande och läggande under gång igår vilket går väldigt väldigt bra. Medans min ståfint träning går mindre bra. Tränar ja på för mycket olika saker samtidigt? Vilken metod tycker ni är bäst? Klicker? Utan Klicker? Beröm? U name it, vad kör du?


Winnerbäck

Hallå hallå! Nu är vi på väg "hem" till båten. Vi sitter på ett tåg då vi var på winnerbäcks konsert igår i Gbg. Jättehärlig konsert utan regn så han får bra betyg! :)


Kurs i höst

Har äntligen kommit med på en tävlingslydnadskurs i höst. Så därav varför ja tjuvtränar som aldrig förr :) Vore skönt om man testat på alla moment och mer kan finslipa på kursen! Kommer väl vara Olga och schäfrarna som vanligt :)


Apportträning

På båten är de lite svårt att öva tex läggande mm men det finns annat man kan göra... Som platsliggning och träning av apporten :) I brist på en riktig apport har jag en träslev :) Från att frånbörjan nu bara kollat på sleven tar hon den nu i munnen, släpper den dock väldigt fort för hon vet ju att köttbulle kommer väldigt fort :) Men ja borde vara på rätt väg va? Ni som kan? Nu blir det väl lite mer att hon ska hålla kvar den längre o längre... Det är så kul att träna när man ser snabba framsteg :)


Var är föräldrarna???

Kan inte sluta tänka på hur vissa människor beter sig... Idag på väg mot affären tog jag Olga med mig. Vi är på ett hamnonråde med massa båtar, människor och hundar. Dem allra flesta sköter sig perfekt och tar hand om sitt. Men så kommer ett barn ca 10 år med en liten valp på typ 3 månader. Springer och valpen är inte alls med (alltså dras med) det kommer först en hund och ungen springer fram till hunden och låter dem hälsa... Hund nr 2 kommer och han gör likadant.. Hund nr 3 är inte lika snäll mot andra hundar och denna hund är mun Olga... Hon börjar morra när han kommer springandes mot oss. Imponerande nog frågar ungen om dem får hälsa (nåt bra iallfall) När jag säger nej så säger han direkt varför (då hänger Olga skällandes i kopplet) Vart är föräldrarna?? Lär ungen hundhyfs! Är det verkligen ens bra för att låta hunden hälsa på varenda hund inför hundens framtid? Vissa borde inte få ha hund :(


Solen strålar

Och det är så himla varmt och skönt!! Vi går idag från smogen! Vi fick en av Dem bästa platserna längst in vid bryggan... Olga satt/låg framme i förening nästa hela kvällen och kollade på allt folk som fick på bryggan. Min kille e van att få beröm för hans båt... Kan säga att det är slut med det för alla stannar till, lägger kommentarer om den söta hunden. Igår togs d tom kort på henne av random människor, haha. Hon e för gullig! Vi kollar inåt land och ser massa tråkiga moln... Så vi stannar här ute i solen ett tag till! Olga sover så gulligt, precis som om hon vet att nu e d dags att lägga sig så fort motorn sätter igång :)


Fredrik Steen

Läser ju sim sagt hans blogg. Önskar jag kunde lära hela Sveriges befolkning att hälsa såhär och inte hoppa på hunden hur som helst... http://blogg.agria.se/fredriksteen/2012/07/08/nochalera/


Aftonbladet ringde

Haha set är konstigt... Många ggr när jag ger mig in i många saker så går d igenom. Många ggr är det positivt.... Haha idag blev min artikel publicerad http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article15091542.ab;jsessionid=9DB5D6D0891DD8A4FC86FF1E46B52CC5.mobil-www1


Nyheter

Hehe jag måste ju sysselsätta mig med något här på semestern så förutom Att segla och träna olgis så har jag fått ett nytt mission :) Nämligen att skicka in nyhetsförslag till Aftonbladet! Min första artikel kom att handla om den stora manetinvasion som råder på kusten just nu. Haha, hade vart himla skoj om den blev publicerad :)


Mot nya mål


Appen och jag är tebax :)

Äntligen! Kusten tar hand om oss mycket väl.


Jag är kär i sommaren!!


2 underbara dagar...

Har det varit!
Strålande sol och jättehärligt sällskap har gjort att datorn inte legat på priolistan, som ni säkert förstår :)
Ja har hunnit fylla år :)
 
 
Fick önska tårta och önskade en hembakad Budapest längd... Mormor skulle vara snäll och göra den! Varför ja valde denna e för ja äslkar mandariner... Mormor överraskar mig dock glatt med Jordgubbar istället....
hehe... lille momo, men god var den allt ändå :)
 
Vi la in vår lilla motorbåt och tog med gamlingarna som först var väldigt tveksamma på hur dem skulle komma ner i båten till Mollösund och köpte glass! Dem såg glada ut när vi kom tebax och hade haft roligt :)
 
 
 
Så underbart väder!!
 
 

Båtvovve


4 juli

USA´s nationaldag och min födelsedag :)
Himmeln bjuder på SOL och vi skall hem och grilla hos min mormor och morfar, bara dem närmaste...
Kan inte bli bättre!
 
Kan ärligt säga att den 4 juli har bjudit på Sol i alla år sen ja föddes... ALDRIG regnat på min födelsedag, så hoppas vädret även iår är med oss :)
 
 
Igår hade vi en fantstiskt skön dag i strålande sol, vi gick från Hyppeln upp till en naturhamn precis utanför Kyrkesund där vi vart helt ensamma...
Ja, Tim och Challi grillade och åt en jättemysig middag och sen bara satt och snackade!
 
Vi Solade hela dagen och det känner jag idag om man säger så trots redigt med solkräm!
 
Min kropp är som gjord för att jämt ha semester, nån som känner igen sig kanske :)
 
 

Livet på en båt - Olga här

Tjena!
 
Olga här...
 
Läser ju ofta vad mina bloggisar kompisar skriver och tänkte berätta för er hur livet på en båt är ur en vovves synvinkel...
 
Kommer det för myket folk så skäller jag ut dem, dem måste ju faktiskt förstå att ja umgås bara med dem som är minst lila söta som mig ;) Igår va det droppen... det kom fram ett gäng igår....
 
som frågade någon om ja var en tax, tror ja höll på att DÖ ELLER....
 
Jag Tax liksom, nä tror inte det....
Förstår ni nu varför ja skäller ut folk eller??
 
 
Tillbaks till båten då... Ja har hittat en ny koja, den e riktigt mysig och bästa av allt... Det finns skugga där hela tiden!
 
Jag vet inte vad ni tycker men det här med Vatten, det är ju typ VÄRLDENS BÄSTA.... Speciellt när man kan springa ner och doppa sig... Varmt som kallt spelar ingen roll, eller hur :)
 
Min Matte är jätterädd att ja skall få för mig att hoppa i från båten... Så hon e lite sträng mot mig tycker jag när jag springer omkring, ja som bara vill upptäcka allt. Gärna ALLT på en och samma gång också :)
 
Därav så är ja påtvingad det där oranga täcket också... Lite knölig men okej...
 
Vågor är inte roligt, då kryper jag upp så mycket ja bara kan i MAttes famn.. Tur att hon finns faktiskt :)
 
Annars förutom vågorna är livet rätt fint... Bästa är att Matte och Husse är med mig hela tiden... Märker jag att dem är på väg någonstans behöver ja bara gnälla lite...
 
Vips kommer dem ihåg mig igen :)
 
 
Vi hörs snart igen
 
//Olga

Varför Ligger inte mitt hus såhär:


Donsö

Första stopp blev Donsö i Göteborgs Södra skärgård. Jättemysig hamn vi kom dock fram ganska sent.
Tyvärr hade vi inte vädret med oss men med kapellet uppe kunde vi klara oss från regnet iallfall.
 
Vi lagade Tortelinni med god sås, satt och mös och drack ett glas vin tillsammans... Så som livet skall vara på en båt helt enkelt :)
 
 
 

Göteborg

Jag har fått semester på riktigt... Gissar att d märks lite på bloggen :) 
Hade bara den där nedrans appen funkat så hade det inte vart några konstigheter. 
 
Funderat länge på att flytta över hela bloggen med alla inlägg till wordpress, hört att ddet går att göra!! 
 
Göteborg är vi för att stanna isfär ett tag, eller åtminstone här på västkusten. Igår åkte vi till Tjörn för att lämna vår motorbåt. Väl här kunde vi inte tacka nej till ett  vi inte tacka nej till ett glas vin i grillad mat så vi stanna kvar! :) 
 
Bilder går inte att lägga upp på den mysiga kvällen så det blir inte roligare än såhär ;) 
eftermiddag drar ja, Challi i Tim ut m segelbåten. 
 
 
Ska ta massa bilder och ta upp datorn lite senare :) 
 
Tjolahopp
 
(hursäkta stavning men iphonen och blogg.se är inte kompisar förtillfället :(